Här kommer maj-brevet från Moderaterna i Vallentuna - M-fest, studiebesök på Riksdagen och vårkampanj. Något grå himmel men hopp om en blå framtid!

 

Nyhetsbrev från 

Moderaterna i Vallentuna

M-fest, studiebesök på Riksdagen och vårkampanj. Något grå himmel men hopp om en blå framtid!

Kommunstyrelsens ordförande har ordet

I slutet av april genomfördes den årliga kommunplanedagen där vi tog avstamp i de ekonomiska förutsättningarna inför kommande års budget. Att det ekonomiska läget är ansträngt inom kommun- och regionsektorn är knappast någon rikshemlighet. Vi räknar med att lågkonjunkturen kommer att hänga i under de kommande åren och vi ser redan idag hur inflation och räntor sticker iväg. Vi ser även tecken på att aktörerna på den svenska bostadsmarknaden blir mer återhållsamma. 

Utgångsläget för Vallentuna är dock bättre än för många andra kommuner. Med ett rekordstark ekonomiskt resultat för 2022 har kommunen goda förutsättningar för att minska skuldsättningen i en tid där Riksbanken försöker hantera ”inflationsmonstret” genom höjda räntor. Orosmolnen på himlen till trots står Vallentuna stabilt och levererar en verksamhet av god kvalité till invånarna. Det syns bland annat inom hemtjänsten i form av 90 % kundnöjdhet och att våra skolor har de högsta meritvärdena någonsin - det om något inger hopp om framtiden!  

Tack för en fantastisk M-fest!

Vi vill tacka alla som var med på M-festen den 21 april och rikta ett särskilt tack till Alexandra Herlin och Ewa Thorin som festfixare och lekledare. Kvällen bjöd inte bara på god mat och dryck utan även trevligt sällskap och en riktigt klurig frågesport med ordlek på svenska orter. Vinnarna av frågesporten blev Johan Skog och Ove Eriksson med 12 av 15 rätt.

 

För er som inte kunde delta denna gång kommer fler tillfällen! Håll utkik i kommande nyhetsbrev.

Medlemsbesök på Riksdagen

Den 26 april bjöd Maria Stockhaus in Moderaterna i Vallentuna för ett besöka Riksdagen och prata om hur riksdagsarbetet förändrats med den moderatledda regeringen. Vi fick bland annat möjlighet att sitta som åhörare vid en debatt. Rundvandringen avslutades med middag i Riksdagens restaurang med efterföljande samtal kring infrastruktur och AI. Efter middagen passade vi på att gå runt på golvet i plenisalen. Det var noga med att man inte fick fotograferas när man stod i talarstolen eller sittandes vid podiet. Man fick däremot fotograferas mellan talarstolarna och framför podiet, vilket bland annat undertecknade passade på att göra.

 

Vi hoppas på att få ytterligare möjlighet att besöka Riksdagen längre fram så att ni som inte hade möjlighet får tillfälle att göra det. 

Tyck till om föreningens medlemsvård

Styrelsen arbetar för fullt med att planera upp medlemsvården för kommande mandatperiod och för detta behöver vi er hjälp. Hur tycker ni att medlemsvården fungerar idag och vilka aktiviteter vill ni delta i? Svara gärna på vår korta enkät där du får vara helt anonym om du vill. Svaren kommer sedan behandlas i styrelsen för planering.

 

Länk till enkäten hittar ni här.

Kandidera till nämndeman för perioden 2024-2027

Ni har väl inte missat att anmälan för kandidatur till nämndeman är öppen? Om du är nyfiken på vad det innebär att vara nämndeman kan du läsa mer på Domstolsverkets hemsida.

 

Anmälan är öppen till och med den 31 maj 2023 och du kan läsa mer om hur du kandiderar här

Du har väl inte glömt att betala medlemsavgiften?

Under april har vi i styrelsen bedrivit en återvärvningskampanj för medlemmar som missat att betala medlemsavgiften. Det är fortfarande en del som ännu inte har betalat medlemsavgiften så vi vill uppmana alla som är osäkra på om de har betalat, och fortfarande vill vara medlemmar, att logga in med Bank-ID på https://moderaterna.se/avi och kolla om avgiften är betald. Medlemmar som inte betalat sin medlemsavgift senast den 31 juni kommer att försvinna från våra medlemslistor. 

Kalendarium maj 2023

  • Vårkampanj

Mellan den 1 maj och den 21 maj pågår vårkampanjen med fokus på vad den moderatledda regeringen har åstadkommit hittills. Kampanjen fokuserar på att förtydliga det som vi faktiskt har genomfört. Vi kommer att dela ut lappar och eventuellt ha en gemensam kampanj med Moderaterna i våra grannkommuner.

  • Borgliggrupp

Den 17 maj kl. 18:00 har vi borgliggrupp där vi först ses i den moderatagruppen kl. 18:00 och därefter ses vi tillsammans med våra Alliansvänner kl. 19:30. Platsen är Bällstarummet i kommunhuset, Tuna torg 1.

  • Runrikets vikingahelg i Täby

Den 27 och 28 maj kl. 11:00 arrangerar kommunen tillsammans med Täby en vikingahelg. Detta år är det Täby som är värd och festligheterna kommer att hållas vid Jarlabankes Bro. Gå gärna dit och poängtera för Täby att Vallentuna har, och kommer alltid att ha, fler runstenar än Täby. 

  • Ny-medlemsmöte

Den 28 maj kl. 13:00 bjuder representanter från styrelsen in alla nya medlemmar på fika på Stenungsbageriet. Denna träff är öppen för alla medlemmar som ännu inte har hunnit träffa styrelsen.

  • SAVE THE DATE

Den 1 juni har Moderaterna Danderyd och Täby gemensamt bjudit in medlemmar i Danderyd, Täby och Vallentuna för att ta ett första steg till fler gemensamma aktiviteter och möjlighet att skapa kontakter över kommungränsen. Ska vi vinna valet 2026 så måste vi göra det tillsammans. Håll utkik efter inbjudan som kommer via mejl.

Visste du att...

Vattenbufflar trivs som bäst i fuktiga gräsområden, våtmarker och liknande habitat? Mellan den 15 maj och 15 oktober får Vallentuna tillfälligt besök av två vattenbufflar som ska hjälpa till att röja vass invid Vallentunasjön. Vi ses väl på invigningen? 

 

 

Med vänlig hälsning,

Johan Skog & Camilla B. Wallinsson

Gruppledare              Föreningsstyrelseordförande

facebook  twitter  instagram 
Avsluta prenumeration   |   Visa online