Anna Frisell
Plats 13 på fullmäktigelistan

Anna Frisell

Vice ordförande i Socialnämnden / Ledamot i Kommunfullmäktige / Samtalsterapeut / 41 år

Jag har bott i Vallentuna i tio år. Jag bor med min man och våra tre barn. Vallentuna är en fantastisk kommun, jag älskar att kunna gå ut i skogen och samtidigt ha nära till barnens skola, idrottsplats och kulturevenemang. I Vallentuna finns ett rikt föreningsliv och det finns möjlighet att engagera sig i alla möjliga roliga aktiviteter. Det är också nära att åka in till Stockholm där jag är uppväxt och har familj och vänner.

Jag tycker att det är viktigt att Vallentuna växer lagom, när nya bostadsområden byggs är det viktigt att vi planerar smart så att vi även bevarar skogar och åkermark. Det är positivt att kommunen växer, utvecklas och är på tårna när det gäller kvalitet. Det är viktigt att kommunen tar ett stort ansvar inom de verksamheter som är grundläggande för att vårt samhälle ska fungera. Kommunen ska förvalta skattemedlen väl. Det är också viktigt att vi skapar förutsättningar för företagare och föreningar att etablera sig och verka i Vallentuna.

Jag har engagerat mig i Socialnämnden i drygt 5 år vilket är berikande att få göra bland annat för att socialnämnden ansvarar över verksamheter som är grundläggande och mycket viktiga för vårt samhälle. En fråga som engagerar mig extra är att kunder i hög utsträckning ska kunna påverka och välja sin insats, tex välja utförare eller boende.

Moderaterna är det självklara partiet för mig och i grunden handlar det om Moderaternas politik för valfrihet och trygghetsfrågor. Jag tycker att individer ska ta ansvara för sitt liv och jag tror på individens kapacitet att göra det.