Är du ny medlem i Moderaterna?

Vi är jätteglada att du har valt att engagera dig. Nedan finner du information om vad du kan göra som medlem i Moderaterna.

Här kommer lite information till dig som ny medlem:

  1. Se till att du meddelat vilken mejladress du vill få information till. Enklast är att gå in på moderaterna.se och logga in på ”mina sidor” med Bank-id. Där kan du se om Moderaterna har korrekta kontaktuppgifter till dig.
  2. Är du mellan 12 och 30 år är du inom ålderskategorin för medlemskap i Moderata Ungdomsförbundet. I Vallentuna har det precis bildats ett ungdomsförbund som söker aktiva medlemmar. Mejla vallentuna@moderaterna.se eller Gustaf Lund för mer information.
  3. Vi har gruppmöten varje onsdag innan kommunstyrelse. Dessa möten är jättebra för att få inblick i kommunpolitiken. Kolla under medlemsaktiviteter när datum är för gruppmöten.
  4. Vi har även flera medlemsaktiviteter såsom medlemspubar, utbildningar och AW:n. Under medlemsaktiviteter uppdaterar vi löpande om kommande aktiviteter.
  5. Som medlem i ett politiskt parti och över 18 år kan man väljas som förtroendevald i kommunen. Kolla gärna på Vallentunas hemsida kring hur kommunen är organiserad för att se vilka nämnder och styrelser som finns.
  6. Det finns också uppdrag inom rättsväsendet, såsom nämndeman i tingsrätt, förvaltningsrätt och hovrätt. Många medlemmar är endast intresserade av ett sådant uppdrag. Skicka ett mail till vallentuna@moderaterna.se om du är intresserad av ett nämndemannauppdrag, så lägger vi till dig på intresselistan. För att bli godkänd måste belastningsregistret vara utan anmärkning.
  7. Följ oss gärna på Facebook och Instagram där vi även löpande uppdaterar om olika aktiviteter.