Valet kan avgöra ny fastighetsskatt i Vallentuna

Den statliga fastighetsskatten avskaffades 2008 av Alliansregeringen men nu höjs röster för att den ska återinföras. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar införa ny fastighetsskatt och statsminister Andersson har varit öppen…

Den statliga fastighetsskatten avskaffades 2008 av Alliansregeringen men nu höjs röster för att den ska återinföras. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar införa ny fastighetsskatt och statsminister Andersson har varit öppen för att återinföra fastighetsskatten.

Hotet om en ny fastighetsskatt gäller inte enbart villor och småhus utan drabbar även de som bor i bostadsrätt. Snittpriset för en villa i Vallentuna ligger idag på 4 600 000 kr, för en bostadsrätt med tre rum och kök är snittpriset 2 500 000 kr. Om en fastighetsskatt på 1% skulle återinföras för dessa skulle det innebära ytterligare kostnader på 25 976 per år för en villa, och 17 328 per år för en bostadsrätt.

De hårt arbetande vallentunaborna ser redan plånboken tömmas snabbare än vanligt till följd av skenande energi- och bränslepriser. Nu kommer nya förslag på skatter som ska höjas för att ha råd med alla nya bidrag. Moderaterna är en garanti för att fastighetsskatten inte återinförs. Nu kräver vi besked från Socialdemokraterna om hur hög fastighetsskatten kommer bli i Vallentuna.