Cecilia Brändström
Plats 3 på fullmäktigelistan

Cecilia Brändström

Ledamot i Kommunfullmäktige / Ledamot i Socialnämnden / Lärare / 47 år

Jag flyttade till Vallentuna 2014 efter att ha bott många år i Täby Kyrkby och började engagera mig i politiken 2015. Under dagtid arbetar jag som lärare på en högstadieskola i Djursholm och utöver det är jag entreprenör och driver enskild firma samt har massa andra businessrelaterade bollar i luften.

Mantrat “sluta gnäll och gör något åt saken” är något som följt mig genom livet. Vi har rättigheter men också skyldigheter som de fria individer vi ändå är. Jag är uppvuxen i ett mindre brukssamhälle i Jämtland och kommer ifrån en stor företags släkt där har fått med mig entreprenörsandan ifrån barnsben. Jag började jobba redan som 13-åring på sommarlovet med att sätta granplant åt min morbror och att tjäna ihop sina egna pengar var stort. Även om jag spenderade allt på godis och glass så var det mina pengar som jag själv fick bestämma över själv.

Vi behöver Lägre skatt så människor får mer pengar i plånboken för att själva kunna välja hur dessa hårt förvärvade slantar ska spenderas. Slit och flit måste löna sig. Det är framför allt företag som skapar jobb och tillväxt. Och Sverige är på många sätt ett bra land för företagare. Men att driva företag i Sverige behöver bli enklare. Vi behöver utforma villkor och skatter för landets företagare på ett sätt som inte lägger orimliga bördor på företagare. Och lagar och regler ska vara enkla att tillämpa så att fler småföretagare vågar starta upp. Det måste vara enkelt att göra rätt. Att förvalta och använda varje skattekrona med respekt utan att kvalitén på kärnverksamheten försämras och erbjuda invånare och företag en hög kvalitet och servicenivå till en så låg kostnad som möjligt tycker jag är extremt viktigt och vi har kommit en bra bit på väg i vår fina kommun.

I Vallentuna ska vi fortsätta verka för att förbättra ett redan bra företagarklimat till ett ännu bättre, så fler företag väljer att etablera sig i kommunen, Detta bidrar till att fler arbetstillfällen erbjuds och inflyttningen ökar. Detta sammantaget leder till att skattebasen ökar och servicen kan både förbättras och göras effektiv utan att behöva höja kommunalskatten